10.00 uur Kranslegging bij het monument bij de Bentheimerbrug ter nagedachtenis aan de twee Canadese soldaten Brampton en Cliff.

Doordat de Bentheimerbrug door de Duitsers werd opgeblazen werden een aantal Duitse soldaten afgesneden van de hoofdmacht in de stad. Bij de marechausseekazerne zaten een paar fanatiekelingen in hun schuttersputje verborgen. Er reden enkele Canadese brencarriers voorbij. Eén van de Duitsers richtte zijn Panzerfaust en vuurde. Een carrier werd geraakt en twee Canadese soldaten, Brampton en Cliff werden dodelijk getroffen.

13.00 uur verovering van de Bentheimerbrug door een 50-tal re-enacters

De Bentheimerbrug, de verbinding tussen Coevorden-Oost, in de volksmond "over de brug" genoemd en het centrum werd door de Duitsers opgeblazen. De Canadese bevelvoerend officier, majoor Calqhoun, wilde zijn mannen even wat rust geven en besloot daarom niet de stad in te trekken. "We komen morgen vroeg wel eens kijken" Deze woorden van majoor Calqhoun betekenden voor vele Coevordenaren een onwezenlijke nacht, vooral voor de mensen, die aan de stadszijde van het kanaal zaten. De brug was gesprongen. Je hoorde gejuich en zingen in de verte. Daar waren de mensen vrij! 

14.30 uur start Defilé

"Over de brug" is ook de start van het defilé waarna de voertuigen, manschappen, veteranen en muziekkorpsen via de Bentheimerbrug dezelfde route zullen volgen als de Canadese bevrijders in 1945. Het defileerpunt is op de Markt.

Opening van het defilé  door de Koninklijke Luchtmacht met een historische vlucht boven het centrum van Coevorden.

Deelnemers aan het defilé zijn onder andere:  Drentse Veteranen; Dutch Military Veterans;  12 Infanteriebataljon (Air Assault) Regiment van Heutsz; Keep Them Rolling en Re-enactmentgroepen.

Vijf reünieorkesten van defensie zullen het defilé muzikaal begeleiden waaronder de Dutch Military Pipes & Drums "Falcon Guards". De overige orkesten zijn: Historisch Tamboerkorps Kon. Marechaussee; Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps; Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps Verbindingsdienst en het Reünie Orkest Regiment Van Heutsz. 

De route van het defilé in Coevorden.

Na de start "Over de Bentheimerbrug" rijdt en loopt de colonne verder naar: Bentheimerstraat, Markt, Kasteel, Meindert van der Thijnensingel, Van Heutszsingel, op het stationsplein buigt Keep Them Rolling af richting Dalen, overige deelnemers (orkesten, veteranen en overige voertuigen) gaan via de Friesestraat naar de Markt. De orkesten zullen op de Markt nog een gezamenlijk optreden verzorgen. 

20.30 uur Bevrijdingsconcert door het Drents Jeugd Orkest in de Ned. Herv. Kerk.

Ook zal dan het winnende gedicht bekend gemaakt worden met als thema "Vrijheid".